Αιολικό πάρκο στο Σέλι - Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία - Συνέχεια

«Εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών στο Δασόκτημα Σελίου»

Σ' ότι αφορά το Σχεδιασμό που έχει γίνει μέσα στο δασόκτημα του Σελίου, ο κ. Λαδακάκος είπε ότι αυτός προβλέπει την εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών και θα παράγουν 80MW (2MW η κάθε γεννήτρια) ενώ ο χρόνος κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε 1 με 2 χρόνια. Ακόμα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν περί τα 150 άτομα και στη φάση της λειτουργίας θα χρειασθούν 10-15 άτομα (μόνιμο προσωπικό συντήρησης, τοπική ομάδα συντήρησης).

Ο Δασάρχης Νάουσας κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου που παρέστη στην υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, ανέφερε ότι «δεσμεύομαι όλα τα θέματα που αφορούν το έργο να τα προωθώ και να έχουμε άμεση συνεργασία. Θεωρώ πολύ καλό το έργο ως επένδυση σε καθαρή ενέργεια για τον Νομό. Και επιπλέον ότι θα πρέπει να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας».

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και οικονομικών του Δήμου Βέροιας κ. Παύλος Παυλίδης (που εκπροσώπησε τη Δήμαρχο κ. Ουσουλτζόγλου) συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού για "το αναπτυξιακό πνεύμα που επιδείξατε να έρθετε σε επαφές με επενδυτές και φέρατε εις πέρας μια τέτοια συμφωνία. Η οποία θα βοηθήσει την περιοχή μας στην ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας. Αλλά μόνο να σεβαστείτε τους περιβαλλοντικούς όρους για να αποφευχθούν τυχόν διαμαρτυρίες από την τοπική κοινωνία".

«Άξιζε μια τέτοια επένδυση για την περιοχή»

Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ACCIONA Energiaki ΑΕ κ. Βασίλης Πιτούλης μιλώντας για το έργο που θα κατασκευαστεί, υπογράμμισε πως "άξιζε μια τέτοια επένδυση για την περιοχή" κάνοντας ταυτόχρονα μια αναφορά στα πλεονεκτήματα που αναπτύχθηκαν - και δη, από πλευράς τουρισμού - από τη δημιουργία Αιολικού πάρκου στην Πάτρα (Παναχαϊκό όρος ισχύος 34.85MW με μέση ετήσια ταχύτητα ανέμου: 8-3m/s).

«Σ' ένα βουνό που δεν ανέβαινε κανένας, ξαφνικά αυτό απέκτησε ζωή. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Ρίου να ζητήσει την εγκατάσταση κι άλλων ανεμογεννητριών» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τέλος ο κ. Λαδακάκης εξέφρασε την ανάγκη να έχει μια συνάντηση με τη Δήμαρχο Βέροιας και να γίνει μια ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα αυτό.

«Και δυο λόγια για την ACCIONA Energiaki ΑΕ»

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ελλάδα, το 2ο εξάμηνο του 2004, από την Corporation Eolica Gesa SL, την Πιτούλης ΑΕ, και τον κ. Βασίλη Πιτούλη. Το όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη, κατασκευή και την εκμετάλευση των εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και να είναι μια από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελληνική αγορά ενέργειας.

Τέλος, παρόντες ακόμα στην προχθεσινή διαδικασία ήταν ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιάννης Μπαρμπαρούσης, ο κ. Χαιριστανίδης Λευτέρης ως εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη, η ταμίας κ. Ανθουλίτσα Ζαρκούλη, ο σύμβουλος κ. Γεώργιος Παλιάρας, η Οικονομολόγος κ. Δέσποινα Καραμίχου, ο Δικηγόρος κ. Κόβας Στέργιος, ο Κοζανίτης Δασολόγος κ. Δημήτρης Μπιτέρνας και φυσικά ο συμβολαιογράφος κ. Δημήτριος Τζίμας.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Δημ. Εφημερίδα "Ημερήσια"ΑρχικήΝέαΑιολικό πάρκο στο Σέλι - Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία - Συνέχεια

Γρήγορη ΕπικοινωνίαΕπικοινωνήστε μαζί μας