Αιολικό πάρκο στο Σέλι - Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία

Αιολικό πάρκο στο δάσος Σελίου;

12-5-2011

Ίσως πριν από λίγα χρόνια η ιδέα μιας τέτοιας επένδυσης σε καθαρή ενέργεια να φάνταζε μη υλοποιήσιμη. Όμως τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει

aioliko-parko-sto-seli

και οι σημερινές συνθήκες (αύξηση της θερμοκρασίας της γης, διατάραξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος, καταστροφή του οικοσυστήματος - εξαιτίας της αλλόγιστης και καταστροφικής δραστηριότητας του ανθρώπου στον πλανήτη για συνεχώς αυξανόμενα κέρδη), δημιουργούν μια δύσκολη πραγματικότητα και προϊδεάζουν για ένα ζοφερό μέλλον, η ανάγκη για στροφή σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας κρίνεται επιβεβλημένη. Πολύ περισσότερο δε για τη χώρα μας, της οποίας η γεωγραφική θέση, προσφέρει πάμπολα πλεονεκτήματα για την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και όταν μάλιστα η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες ενεργειακές τεχνολογίες, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή κοινότητα, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια και την διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού, την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνικής οικονομικής συνοχής, αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Σελίου αντιλαμβανόμενο τα μηνύματα της σημερινής εποχής για καθαρή ενέργεια και αειφόρο ανάπτυξη προχώρησε στην υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης Ακινήτου με την εταιρεία ACCIONA Energeiaki ΑΕ (2η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο), προχθές το βράδυ στα γραφεία του συνεταιρισμού, με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο Δασόκτημα του Συνεταιρισμού.

«Ιστορικής σημασίας η απόφαση αυτή για τον τόπο»

Παίρνοντας πρώτος το λόγο, ο Γραμματέας του συνεταιρισμού κ. Στέργιος Πέτκος, αφού πρώτα χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την απόφαση αυτή για τον τόπο, απευθυνόμενος προς το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Βασίλη Πιτούλη, και τον Υπεύθυνο Μηχανικό για το Σχεδιασμό του έργου κ. Παναγιώτη Λαδακάκο υποσχέθηκε ότι «σαν συνεταιρισμός θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε σ'ότι μας ζητηθεί. Πιστεύω ότι με το έργο αυτό θα δουλέψουν άτομα από τον συνεταιρισμό, ο οποίος θα έχει και κάποια έσοδα. Και εύχομαι να πάνε όλα καλά» ενώ από τη μεριά του, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Χρήστος Πιτούλιας επεσήμανε προς τα στελέχη της εταιρείας τη συμπαράσταση στο έργο τους από το Δασάρχη Νάουσας και το Δήμο Βέροιας.

«Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό έργο που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους»

Από την πλευρά του ο κ. Λαδακάκος αρχικά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού για την υποδοχή που έτυχαν ο ίδιος και ο κ. Πιτούλης και αμέσως μετά έκανε μια ενημέρωση για το έργο το οποίο θα πραγματοποιηθεί.

«Δεσμεύομαι» είπε «ότι το έργο αυτό θα είναι πρότυπο για την Ελλάδα και την περιοχή σας. Το έργο θα έχει θετικό όφελος για την εταιρεία και τον συνεταιρισμό. Όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και γιατί θα απασχοληθούν άτομα από τον συνεταιρισμό και την περιοχή. Το 3% του τζίρου κάθε αιολικού πάρκου πηγαίνει στον οικείο ΟΤΑ (Δήμο Βέροιας). Τώρα είμαστε στο στάδιο για να χωροθετήσουμε τις ανεμογεννήτριες».

"Στόχος μας" τόνισε ο κ. Λαδακάκος "είναι να γίνει ένα έργο υποδειγματικό για την περιοχή και που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους". Και συνέχισε λέγοντας: "Ένα τέτοιο έργο εξετάζεται από την Αρχαιολογική υπηρεσία, τον στρατό, το Δασαρχείο, τον ΟΣΕ, την Αεροπορία, όπου όλοι αποφάνθηκαν θετικά στην κατασκευή του. Ότι μελετήσουμε, θα το μελετήσουμε σωστά και θα το κάνουμε χωρίς να υπάρξουν διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία".ΑρχικήΝέαΑιολικό πάρκο στο Σέλι - Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία

Γρήγορη ΕπικοινωνίαΕπικοινωνήστε μαζί μας